نوار لاستیکی
در ده های گذشته بسیاری از تولید کنندگان به خواص لاستیک پی برده اند چرا که لاستیک در برابر دما، شرایط محیطی، مواد شیمیایی و غیره، مقاومت خوبی از خود نشان میدهد. با ترکیب آلیاژهای مناسب به لاستیک می توان قابلیت کشسانی نوار لاستیکی را افزایش داد و در صنایع گوناگون از آن استفاده کرد. یکی از محصولات پرکاربرد لاستیک، نوارهای لاستیکی میباشد که در انواع مختلف برای کاربرد های مختلف تولید میشوند. در زیر انواع نوار های لاستیکی به همراه کاربردشان را ذکر خواهیم کرد.
انواع نوار های لاستیکی و کاربردهای آنها
نوار دور صندوق: یکی از انواع نوارهای لاستیکی نوار دور صندوق می باشد که به عنوان یک قطعه الاستومری برای پوشاندن فضای بین بدنه و درب صندوق خودرو استفاده می شود.
نوار دور شیشه: برای درزگیری و پوشاندن فضای خالی بین شیشه و پنجره و…
نوار دور درب : یکی از انواع تولید شده نوارهای لاستیکی، نوار دور درب می باشد که به منظور درزگیری و هوابندی برای جلوگیری از ورود گرد و غبار، ضربه های شدید، پر کننده درز و شکاف لبه ها، جلوگیری از نفوذ مایعات، سرما و نفوذ صدا مورد استفاده قرار می گیرند.
نوار طولی چسبدار: از دیگر نوار های می توان به نوار چسب دار اشاره کرد. نوار چسب دار به دلیل مقاوم بودن در برابر شرایط محیطی که مورد استفاده قرار می گیرند و خاصیت چسبندگی بالا بر روی انواع سیم ها یا سطوح و یا به عنوان درزگیر، گردگیر، آب بندی و لرزش گیری با کاربردهای متنوع دیگر در صنایع مختلف استفاده می شوند.
نوار طولی سیلیکونی: نوارهای لاستیکی سیلیکون مقاوم در برابر دما، مقاوم در برابر فشار فشرده سازی، عایق خوب الکتریکی و همچنین دفع آب هستند که به عنوان یک ماده همه کاره برای بسیاری از صنایع از جمله مصارف پزشکی، غلطک سازی، ساخت انواع واشر و قالبسازی مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از نوارهای لاستیکی سیلیکون با خاصیت انعطاف پذیری وظیفه ی آب بندی در برخی از تجهیزات را بر عهده دارند. نوارهای لاستیکی سیلیکون با ضخامت های متفاوت و طول های دلخواه به راحتی با چاقو بریده می شوند و با استفاده از چسب به بیشتر سطوح می چسبد.
نوار طولی اسفنجی: نوارهای اسفنجی یکی از سبک ترین و نرم ترین محصولات لاستیکی می باشد که این نرم بودن درکنار خاصیت ارتجاعی نوارهای اسفنجی موجب بهبود و توسعه کاربرد صنعتی می شود. نوارهای اسفنجی با قابلیت های عمر بالا، مقاومت در برابر سرما و گرما ( دمای ۴۰- تا ۱۱۰+ درجه سانتی گراد )، تراکم پذیری بالا ( خاصیت ارتجاعی )، مقاومت در برابر روغن و مایعات، عدم نفوذپذیری گاز و هوا در آن، مقاومت عالی که از استانداردهای بالایی که برخوردار می باشد در سطح وسیعی از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله متریال و مواد استفاده شده در ساختار تولیدی نوارهای اسفنجی می توان به سیلیکون، نئوپرن، نیتریل،NBR, EPDM, SBR, CR و فوم های لاستیکی انعطاف پذیر اشاره کرد.
نتیجه گیری
نوارهای لاستیکی یکی از متداول ترین محصولات در صنعت لاستیک است که کاربردهای فراوانی دارند. نوار لاستیکی عمدتا برای آب بندی یا درزگیری بکار میرود که یکی از آنها نوار دور صندوق اتومبیل میباشد. شاید برای بعضی از ماها این سوال پیش آمده است که چطور در هنگام بارندگی هیچ گونه آبی وارد صندوق ماشین نمیشود. نوار دور صندوق، برای پر کردن درز و شکاف، جلوگیری از ورود مایعات، سرما، گرد و غبار، ضربه های شدید و صدا میباشد. در کل نوار دور صندوق، عایقی است که وظیفه اصلی آن پر کردن فضای بین درب صندوق و بدنه ماشین میباشد. از کاربرد های مهم این محصول که بگذریم، تولید کنندگان می دانند که نوار دور صندوق میتواند جنبه تزئینی نیز داشته باشد به همین دلیل این محصول را در رنگهای متنوع و جذاب تولید میکنند. یک نوار دور صندوق بی کیفیت یا خراب میتواند خسارتهای زیادی به خودرو یا لوازم داخل صندوق وارد کند.
هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!