ورق لاستیکی چیست؟
ورق لاستیکی یک عایق لاستیکی می باشد. که معمولاً در زمینه های ضربه گیری ، پرده صنعتی ، آب بندی سطوح مخازن ، کفپوش و … به کار می رود. ورق های لاستیکی معمولاً در حداکثر عرض ۱۵۰ سانتی متر و ضخامت های ۱ الی ۵۰ میلیمتری ساخته می شود که معمولاً یک طرف به صورت صاف و طرف دیگر به صورت آجدار می باشد. ورق های لاستیکی در انواع متفاوت و بر حسب متریال و نوع استفاده در شرکت لاستیک سازی نوین صنعت تولید می شود و شما عزیزان می توانید سفارش خود را به هر میزان و در هر نوع و کاربردی برای ما ارسال نمایید.
شرکت نوین صنعت در سال ۱۳۵۸ با هدف فعالیت در زمینه تولید انواع قطعات لاستیکی و پلیمری تاسیس گردید، با دارا بودن انواع مختلف:
- ورق لاستیکی
- ورق سیلیکون
- نوار طولی
- لاستیک کوپلینگ
- ضربه گیر لاستیکی
- لرزه گیر لاستیکی
- روکش غلطک
- اورینگ لاستیکی
- اورینگ سیلیکون
و هزاران محصول لاستیکی در سایز و متریالهای مختلف، گامی قدرتمند در جهت پیشرفت صنعت کشور و کمک به خودکفایی میهن عزیزمان برداشته است.
ورقهای لاستیکی دارای تنوع بسیار بالایی می باشد و نمیتوان به طور مفصل به آنها در یک مقاله پرداخت. برای درک بهتر و آشنایی با انواع ورق های لاستیکی و کاربردهای آنها، سعی بر این داریم که همه ی مطالب را در 3 مقاله و به طور کامل شرح دهیم پس با نوین صنعت همراه باشید.
نحوه تولید ورق لاستیکی
ورق های لاستیکی عمدتاً به دو صورت توسط شرکت لاستیک سازی نوین صنعت تولید می شود: روش کلندرینگ؛ که در این روش مواد خام با کیفیت در رول های چرخان در دستگاه کلندرینگ قرار گرفته و ورق های لاستیکی از خرجش این دستگاه ایجاد می گردد. همچنین روش دیگر روش پرسی می باشد که مواد خام با کیفیت بین صفحات پرس قرار گرفته و ورق های لاستیکی به صورت پخته شده و بسیار با کیفیت ایجاد می شود. کلیه مراحل با دقت و ظرافت نظارت می شود تا بهترین محصول تولید گردد.
انواع ورق های لاستیکی
در این مقاله سعی داریم شما را با انواع ورقهای لاستیکی، کاربردها، ویژگی ها، معایب و مزایای آنها آشنا کنیم. ورق های لاستیکی دارای انواع مختلفی می باشند که در زیر انواع ورقهای لاستیکی را ذکر خواهیم کرد.
- ورق لاستیکی طبیعی
- ورق لاستیکی مصنوعی
- ورق لاستیکی آجدار
- ورق لاستیکی نئوپرن
- ورق سیلیکون
- ورق لاستیکی ضد اسید (EPDM)
- ورق لاستیکی ضد سایش
- ورق های پلی یورتان ( پلی اورتان )
- ورق لاستیکی منجید دار
ورق لاستیکی طبیعی
ورق لاستیکی طبیعی (NR) از لاتکس طبیعی تولید میشود. این محصول از درخت کائوچو استخراج میشود و دارای خواص مکانیکی دینامیکی الاستیسیته با خاصیت ارتجاعی میباشد که از استحکام کششی بالایی برخوردار است. این نوع ورق بسته به نیاز، کاربردهای آن نیز متغیر میشود و بسیار متنوع است. ورق لاستیکی طبیعی دارای مقاومت بالایی در برابر سایش میباشد و در هر محیطی بدون نیاز به شرایط خاص قابل استفاده هستند و بیشترین کاربرد را دارند.
به طور کل ورق لاستیکی طبیعی نسبت به سایر ورقهای مصنوعی، خواص بی نظیر تری دارد. یکی از مزایای ورق لاستیکی طبیعی چسبندگی ساختاری بالای آن است که ورق های مصنوعی به هیچ عنوان نمی توانند با آن رقابت کنند. ورق لاستیکی طبیعی در حالت پخته خاصیت ارتجاعی و استحکام کششی خوبی از خود نشان میدهد. در ساخت واشرهای آب بندی، قطعات ضربه گیر و لرزه گیر و… این نوع ورق کاربرد زیادی دارد. ورق لاستیکی طبیعی رشد برشی بالایی دارد و محدوده دمایی کاری آن ۶۰- الی ۸۰+ درجه سانتی گراد میباشد. ورق لاستیکی طبیعی در مصنوعات مکانیکی، چسب، تایر اتومبیل، ضربه گیرها و… کاربرد دارد.
ورق لاستیکی طبیعی دارای مزایا و معایب خاص خود است که در زیر آنها را ذکر خواهیم کرد.
مزایای ورق طبیعی لاستیکی
- مقاوم در برابر فشردگی
- ارزان بودن
- جهندگی بالا
- مقاومت در برابر آب
- مقاوم در برابر رشد برشی بالا
- قدرت مقاومت پارگی بالا
- مقاوم در برابر ضربه
- انعطاف پذیری در دمای پایین
متن سربرگ خود را وارد کنید
- مقاومت کم در برابر شعله و اشتعال
- ضعیف در برابر روغن و بنزین
- مقاومت کم در برابر نور خورشید و اوزون
- ضعیف در برابر حلال های هیدروکربنی
- ضعیف در برابر گازها
ورق لاستیکی مصنوعی
ورق لاستیکی مصنوعی یا ورق SBR (یا لاستیک بوتادین استایرن) را میتوان ارزانترین الاستومرهای مصنوعی دانست که گاها جایگزین لاستیک طبیعی NR میشود. این محصول از مشتقات استایرن و بوتادین تهیه میشود که این دو آلیاژ برای افزایش مقاومت در برابر سایش و طول عمر یا ماندگاری ورق مصنوعی بکار میروند. ورق لاستیکی مصنوعی جزو پرمصرف ترین نوع ورق ها هستند که در حدود نصف لاستیک خودروها بکار میرود. لاستیک استایرن بوتادین یا همان لاستیک یک ماده ارزان قیمت است و به همین دلیل در تولید محصولات پلاستیکی زیاد بکار گرفته میشود. استایرن بوتادین در خواص ورق لاستیکی مصنوعی بسیار اثر گذار است. مقدار استایرن بکار رفته در این نوع لاستیک در سختی آن تاثیر مستقیمی دارد. خواص این نوع لاستیک شباهت زیادی به لاستیک طبیعی دارد با این تفاوت که مقاومت آن نسبت به لاستیک طبیعی بیشتر است و کمتر دچار سایش میشود.
ویژگیهای لاستیک مصنوعی SBR
این نوع لاستیک دارای حالت کشسانی و ارتجاعی بالایی میباشد و به لطف انعطاف بالای آن در بخشهای زیادی مورد استفاده قرار میگیرد. همانطور که از قبل اشاره کردیم لاستیک های SBR دارای مقاومت بالایی هستند و در برابر حرارت و ترک خوردگی نیز واکنش شیمیایی مطلوبی از خود نشان میدهند. در مقایسه با لاستیک طبیعی، لاستیک مصنوعی SBR قابلیت چسبندگی بهتری به فلزات دارد به همین دلیل از آن برای تولید واشرهای لاستیکی و سایر محصولات استفاده میکنند.
کاربرد ورق لاستیکی مصنوعی SBR
همانطور که از قبل اشاره کردیم لاستیک مصنوعی نسبت به لاستیک طبیعی مزایای بیشتری دارد. در زیر کاربرد های لاستیک مصنوعی را ذکر خواهیم کرد
کاربردهای ورق لاستیکی مصنوعی
- تایر خودروهایی چون کامیون، اتوبوس
- تایر هواپیما و سایر تایرها
- روکش سیم ها و کابل های برق
- شیلنگ صنعتی
- نوار نقاله
- آب بندی و درزگیری
مزایای لاستیک مصنوعی SBR
- مقاومت سایشی بالایی دارد.
- دامنه حرارتی که قادر است تحمل کنید بین ۴۵ – درجه سانتی گراد تا ۱۰۷ درجه سانتی گراد می باشد.
- می تواند به عنوان جایگزینی عالی برای لاستیک طبیعی باشد.
- از کاربردهای متنوعی در بازار برخوردار است.
- مقاومت آن در برابر گرما قابل قبول می باشد.
- در دمای پایین انعطاف پذیری خوبی دارد.
معایب لاستیک مصنوعی SBR
- استفاده از لاستیک مصنوعی در مصارف زیر توصیه نمیشود
- اسید های قوی
شما میتوانید ادامه مقاله و آشنایی با انواع ورق های لاستیکی را در اینجا مشاهده نمایید