ردکردن این
لاستیک دیافراگم چیست؟

لاستیک دیافراگم چیست؟

لاستیک دیافراگم چیست؟

لاستیک دیافراگم، صفحه لاستیکی پلیمری در سایز های کوچک و بزرگ می باشد که جریانات بین دو فضا را در دستگاه ها و پمپ ها کنترل کرده تا از انتقال خود به خود موادی مانند گاز و مایعات اسیدی جلوگیری کند. از دیگر ویژگی های دیافراگم های لاستیکی، کنترل فشار است که وظیفه ی کنترل تغییرات فشار را بر عهده دارد. علاوه بر این، دیافراگم لاستیکی یکی از پرکاربرد ترین قطعه در صنعت بوده که از نظر کاربرد، جنس و روش تولید، آن را از دیگر قطعات و محصولات متمایز کرده و در برابر فشار و دمای 100 درجه سانتیگراد مقاوم است.

انواع لاستیک دیافراگم

لاستیک دیافراگم شامل انواع مختلفی از جمله: دیافراگم لاستیکی منجید دار، دیافراگم سیلیکون و دیافراگم لاستیکی PTFE می باشد که هرکدام روش تولید و کارکرد های مخصوص به خود را دارند.

دیافراگم لاستیکی منجیددار

دیافراگم لاستیکی منجید دار، دیافراگمی انعطاف پذیر و مقاوم در برابر فشار بالا می باشد که جهت کنترل ولو، پمپ، شیر کنترل و شیر پنوماتیک مورد استفاده قرار می گیرد.

دیافراگم سیلیکون

یکی دیگر از انواع لاستیک دیافراگم، دیافراگم سیلیکون می باشد که جنس آن از NBR، NR، SBR، IIR، EPDM، ACM، CR-HNBR، وایتون و… نیز می باشد. لاستیک دیافراگم سیلیکون در برابر هوا، اوزون، روغن و درجه حرارت بالا مقاوم بوده و در پمپ و دودکش ها مورد استفاده قرار می گیرد.

دیافراگم لاستیکی PTFE

دیافراگم PTFE یا پلی تترا فلور اتیلن دیافراگم تفلونی، به دلیل مقاوم بودن در برابر انواع مواد شیمیایی مانند اسید سولفوریک، اسید کلریدریک و مواد صنعتی دیگری، ضد سایش و خوردگی می باشد که در انواع پمپ های مواد شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه با نوین رابر همراه باشید.

شکل ظاهری لاستیک دیافراگم

لاستیک دیافراگم، از نظر شکل ظاهری به انواع مختلفی مانند کله قندی یا مخروطی، کلاهی، کلاهی سوراخ دار و بشقابی مسطح، بشقابی سوراخ دار تقسیم می شوند که هر کدام با توجه به محیط، کارکرد خاصی نیز دارند.

 

لاستیک دیافراگم چیست؟

جنس لاستیک دیافراگم

علاوه بر موارد ذکر شده، لاستیک دیافراگم، از انواع مختلفی از لاستیک های طبیعی و مصنوعی از جمله: لاستیک دیافراگم پلی یورتان (ضد سایش و مقاوم در برابر روغن های صنعتی)، لاستیک نئوپرن (مقاوم در برابر مواد شیمیایی و فشار نسبتا بالا)، لاستیک EPDM (کنترل مواد شیمیایی، اوزون و آب شور)، لاستیک نیتریل بوتادینNBR (مقاوم در برابر روغن های صنعتی و فشار متوسط)، لاستیک وایتون (مقاوم در برابر مواد شیمیایی، درجه حرارت بالا) و لاستیک استایرن بوتادینSBR (مقاوم در برابر فشار زیاد) تولید می شوند که هر کدام در شرایط ویژه ای کاربرد فراوان دارند.

ویژگی ها و مزایای دیافراگم صنعتی

به طور کلی هر کدام از انواع دیافراگم با توجه به ساختار خاصی که دارند مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال لاستیک های دیافراگم سیلیکون با توجه به ساختار و ویژگی های خاص، در محیط هایی با فشار و دمای بالا کاربرد فراوان دارد. علاوه بر این، دیافراگم های صنعتی، با توجه به ساختار و مواد به کار رفته در تولید، دارای ویژگی ها و مزیت هایی نیز هستند:
مقاوم بودن در برابر درجه حرارت 100 درجه سانتیگراد
دارای ماندگاری و عمر طولانی
مقاوم بودن در برابر فشار زیاد
عدم نیاز به روغن کاری
عدم وجود اصطحکاک شسکته در دیافراگم های لاستیکی صنعت

کاربرد لاستیک دیافراگم (دیافراگم لاستیکی)

یکی از کاربرد های لاستیک دیافراگم، مقاوم بودن در برابر ضربه است به این صورت که ضربات ذرات قاب داخلی دیافراگم را جذب نموده و از آسیب دیدن تجهیزات صنعتی در برابر ضربات محافظت می کند. کاربرد دیگر دیافراگم های لاستیکی، این است که از هرز رفتن درپوش و گیر کردن مواد در داخل آن جلوگیری می کند.
لاستیک های دیافراگم هم در محیط های خشک و هم در محیط های مرطوب مورد استفاده قرار می گیرند. از همین رو در صنایع مختلفی مانند صنعت پزشکی، صنعت نفت و گاز، صنایع هوا فضا، پمپ های هیدرولیک و پنوماتیک، پمپ خلاء، شیر کنترل ولو، توربو شارژ ها، اکچوئیتورها، باتری ها، محرک های حرارتی و سوپاپ ها نیز کاربرد فراوان دارند.

بیشتر بخوانید

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *