دمپر لاستیکی

دمپر لاستیکی

ایجاد تنش، شوک ناگهانی، ارتعاشات و لرزش‌ها در تجهیزات صنعتی و غیر صنعتی در چرخه تولید به‌طور ناخواسته در دستگاه ایجاد می‌شود. در صورت عدم مهار این ارتعاشات و تنش‌ها و یا کاهش آن‌ها دستگاه و قطعات موجود در آن در اثر گذر زمان و وجود اصطکاک دچار خرابی و استهلاک می‌شوند. دمپر لاستیکی قطعه‌ای است که از لاستیک و فلز ساخته شده است. وظیفه این قطعه دریافت لرزش و کاهش آن، انتقال صدا و برقراری یک اتصال الاستیکی بین اشیاء و تجهیزات سخت در ادوات چرخه تولید است. وجود این قطعه مکانیکی یا هیدرولیکی در دستگاه‌های خط تولید ضمن خنثی و کنترل لرزش‌ها و نوسانات ناشی از عملکرد دستگاه‌ها موجب افزایش طول عمر مفید دستگاه و دیگر قطعات می‌شود. در نتیجه این محصول کنترل ارتعاشات و خنثی کردن نیروهای وارد شده به سیستم و ادوات، مهار تنش‌ها و کاهش انتقال شوک را بر عهده دارد. بیشترین کاربرد دمپر لاستیکی در موتورهای برقی، دیزلی، بنزینی، پمپ‌ها، سازه‌ها و پل‌ها است.
دمپر لاستیکی
دمپرهای لاستیکی به صورت تک قسمتی یا چند قسمتی تشکیل شده است. دمپرهای تک بخشی یک تکه لاستیک ساده بدون هیچ عضو دیگری است که در دستگاه‌ها و قطعات ثابت استفاده می‌شود؛ اما دمپرهای لاستیکی چند بخشی (2 تا 4 بخش) شامل دو قسمت لاستیک و فلز هستند که جنس فلز می‌تواند از نوع فولاد یا آهن معمولی باشد و بسته به نوع فشار وارد آمده از جانب دستگاه نوع آن مشخص می شود. استفاده از ترکیب لاستیک و لایه منجید یا لاستیک فلز و لایه منجید ویژه شرایط تحت فشار بالا است.

دمپرهای لاستیکی با نام های دیگری مانند ضربه گیر لاستیکی یا لرزه گیر نیز شناخته می شوند. این دمپرهای لاستیکی متناسب با شرایط آب و هوایی محیط کار، مقدار فشار وارد آمده بر سطح تولید می شوند. مقدار ضخامت این قطعه متناسب با نوع کاربرد مشخص می شود و نمی تواند ضخامت بالایی داشته باشد. جنس و نحوه تولید دمپر لاستیکی بسته به شرایط کاری، آب و هوا، مواد اسیدی، مواد روغنی، نور و حرارت موجود در دستگاه و محیط، متفاوت است. انتخاب متریال مناسب می تواند نقش به سزایی در مقدار عملکرد و کارایی این قطعه داشته باشد و هم چنین می تواند موجب افزایش طول عمر دستگاه و تجهیزات شده یا خسارات جبران ناپذیری را وراد نماید پس دقت در نوع مواد استفاده شده در آن مورد اهمیت است. انواع متریال لاستیک طبیعی، لاستیک مصنوعی، سیلیکون، نیتریل، لاستیک ضد اسید EPDM و … در ساخت و تولید آن متناسب با شرایط کاری و مقدار فشار وارد شده، استفاده می شود.

دمپرهای لاستیکی بر اساس شرایط کاری و محل قرارگیری در صنایع مختلف و دستگاه‌ها و تجهیزات مکانیکی در انواع و اندازه‌های گوناگون تولید می‌شوند. شکل ظاهری دمپرها، متریال به‌کاررفته در آن نیز می‌تواند در نوع آن تاثیرگذار باشد.
تولید دمپرهای مقاوم در برابر مواد اسیدی، مواد روغنی، مقاومت بالا در شرایط جوی و آب و هوایی سخت، مواد شیمیایی و انواع حلال‌ها، مقاوم در برابر آب‌شور بر اساس متریال و الاستومر مورد استفاده در آن تعیین می‌شود.برای اطلاع از سایر محصولات از جمله ضربه گیر لاستیکی، اورینگ لاستیکی و … به بخش محصولات سایت نوین رابر مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 5 =