لاستیک سیلیکون (ورق سیلیکون)

کاربرد لاستیک سیلیکون در صنعت

کاربرد لاستیک سیلیکون در صنعت

ورق های سیلیکون از دسته ورق لاستیکی هستند که به دلیل مقاومت در برابر حرارت و خاصیت انعطاف پذیری بالا یکی از پرکاربرد ترین ورق های لاستیکی می باشند. این ورق هیچگونه عوارضی برای سلامتی انسان، در صنعت داروسازی و مواد غذایی یا درکل صنعتی که با مواد خوراکی تماس مستقیم دارند بسیار مناسب است. ورق سیلیکون معمولا به صورت رول تولید میشود که ضخامت آن از 0.5 تا 20 میلیمتر، در انواع گوناگون ساده و مسلح اغلب با پارچه فایبرگلاس عرضه میگردد.

ورق سیلیکون در برابر حرارت بالا و همچنین دماهای بسیار پایین واکنش شیمیایی مناسبی از خود نشان میدهد. این نوع ورق جزو خانواده پلیمر است که از ساختار و ترکیب مولکولی به نامهای اتمهای سیلیسیوم و اکسیژن تولید و تهیه میشود به همین دلیل، ورق سیلیکون نسبت به بقیه ورقهای لاستیکی، فشار و حرارت بیشتری را تحمل میکند.
ورق لاستیک سیلیکون دارای ویژگیهای فراوان میباشد که در شرایط مختلف، بسته به نیاز مصرف کنندگان، ویژگی و کاربردهای آن متغیر است. از مهمترین ویژگی های ورق سیلیکون می توان به انعطاف پذیری بالا، مقاومت در برابر دماهای بالا و پایین، مقاوم بودن در برابر اسید، مقاومت در برابر چربی ها و… اشاره کرد. لازم به ذکر است این ویژگی ها در مورد تمامی ورق های سیلیکون صدق نمی کند و این امر با تولید کنندگان این محصول پر کاربرد ارتباط مستقیمی دارد .

کاربرد سیلیکون

سیلیکونها (ورق سیلیکونی) و انواع دیگر آن در صنعت های گوناگون کاربرد وسیعی دارند و دائما درحال رشد هستند. ورق سیلیکون به دلیل خواص منحصر به فرد در برابر فشار و دمای بالا یکی از متریالهای ضروری مورد استفاده در صنعت حمل و نقل هوایی و صنایع هواپیما سازی کاربردهای فراوانی دارد. از دیگر کاربردهای این ورق میتوان به سازمان غذا و دارو در صنایع پزشکی، داروسازی و صنایع غذایی و در کل هر جایی که نیاز به جای بهداشتی یا تمیز و همچنین مقاوم در برابر دما باشد مورد استفاده قرار میگیرد. معمولا صنایعی که در آن تماس با غذا از فاکتورهای اصلی باشد از ورق سیلیکونی استفاده میتوان کرد.

همانطور که از قبل ذکر کردیم ورق سیلیکون به دلیل خواص منحصر به فردی که دارد، کاربردهای فراوانی نیز دارد که در زیر به چند کاربرد مهم این ورق اشاره میکنیم

  • ساخت واشر
  • پوشش های بدون رنگ
  • انواع قالب
  • در بخش الکترونیک نیز برای آب بندی مدارهای داخلی و پردازنده ها
  • اکثر وسایل الکترونیکی
  • محافظت در برابر گرما، خوردگی، رطوبت و سایر شرایطی که می تواند باعث پارگی شود
  • آسترهای انتشار و…
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + هشت =